Fastighetsmarknaden går röd

Det skulle vara mycket intressant att sitta på lite färsk statistik från hemnet. Men i brist på det får jag gå på känslan. Jag brukar ibland kolla på hur många villor som finns ute i Umeå, och om jag inte minns fel så har det aldrig varit fler än tre träffsidor (á 50 träffar per sida) någon gång jag tittat efter, idag är det däremot fyra träffsidor (151 fastigheter ute). Jag ser detta som ett tydligt tecken på vart fastighetsmarknaden är på väg….i mina ögon har det alltså blivit lite kärvare att få sin fastighet såld. Vill det sig väl så kommer det inte att gå ned något, men värdeuppgångarnas tid är i varje fall förbi för denna konjunkturcykel. Det börjar nästan bli lite smått komiskt att läsa mäklares kommentarer i media om hur de inte sett någon avmattning hittills, och jag tycker synd om alla som läst till fastighetsmäklare under se senaste åren. Befintliga mäklare har tjänat makalöst med pengar och de nyutexaminerade kommer nu inte att få något jobb alls. Till sist en liten observation, vilka har de dyraste båtarna i Umeå, jo mäklare!