Köpläge?

Jag har följt utvecklingen noggrant de senaste veckorna, läst allt som skrivits, studerat utveckling på börsen, räntemarknaden, valutamarknaden, tittat historiskt, osv.

Jag har nu kommit fram till ett långsiktigt investeringsbeslut, nämligen att spara så mycket som möjligt i aktier under det närmaste året, för någon gång under det närmaste året kommer börsen att bottna. Dessutom ska jag under de närmaste två åren vikta om min nuvarande aktieportfölj på Avanza från 12% aktier till minst 50% aktier, under veckan som varit har jag köpt en post Ericssonaktier så portföljen har redan gått från 12% aktier till 18% aktier.

Senaste månaden har den Svenska börsen gått ned cirka 22%, min portfölj har under samma period gått upp 2%, tack vara en mycket hög andel räntepapper och en defensiv aktieandel med huvuddelen i Astra Zeneca, men även lite plusaffärer på både köp & säljoptioner. Tyvärr justerade jag portföljen först i slutet på juni så den är ändå ned 20% i år, men jämfört med den Svenska börsen som har en nedgång på 42% är det ändå relativt bra.

Håll i hatten! Det kommer säkerligen att vara väldigt volatilt ett tag till.